5 raamdecoratie trends om in de gaten te houden

Wil jij de meest trendy raamdecoratie thuis hebben? Dan is het zaak om goed geïnformeerd te blijven over de laatste trends op het gebied van raambekleding. Maar waar kun je het beste beginnen? Deze blog is een uitstekend plek om te starten. Je leert hier namelijk over de 5 raambekleding trends die je zeker in de gaten moet houden. Zo weet je zeker dat jij straks ook over de meest trendy raambekleding beschikt.

Duurzame raamdecoratie

De eerste trend op het gebied van raamdecoratie waar je vanaf moet weten, is de trend van duurzaamheid. De Nederlandse samenleving hecht namelijk steeds meer waarde aan het begrip duurzaamheid. Dit geldt ook op het vlak van raambekleding. Daarom zie je bijvoorbeeld dat er steeds meer duurzame stoffen worden gebruikt voor gordijnen. Ook zijn stoffen die recyclebaar zijn toegenomen in populariteit. Denk dan aan stof van jeans die ineens voor raambekleding wordt gebruikt. Speel dus zeker op deze trend in, want je hebt hiermee ook nog eens een positieve impact op de planeet.

Donkere kleuren

Vroeger was raamdecoratie in lichte kleuren helemaal in. Langzaam maar zeker komt hier een draai in. Sterker nog; donkere kleuren zijn erg trendy geworden. Dit komt doordat deze kleuren een mooi contrast vormen met de trendy interieurs die je tegenwoordig in huizen vindt. Meestal is dit soort interieur namelijk wit qua kleur. Een mooi contrast zorgt ervoor dat je woning mooier wordt. Mede daarom is het zeker geen slecht idee om voor donkere kleuren te kiezen voor jouw raambekleding.

Vouwgordijnen

Op plekken als Raamdecoratieshop zie je langzaam maar zeker een andere trend opdoemen; vouwgordijnen. Waar rolgordijnen vroeger helemaal in waren, zijn vouwgordijnen momenteel dé raambekleding om in huis te halen. Dit komt voornamelijk door het mechanisme waarmee de raambekleding wordt opgevouwen. Deze lijkt namelijk erg futuristisch, terwijl hij ook nog eens simpel is. Met de juiste vouwgordijnen doe je dus zeker mee aan deze trend.

In between gordijnen

De vierde trend op het gebied van raamdecoratie, zijn in between gordijnen. Deze gordijnen fungeren als tussenlaag tussen het raam en raambekleding dat wat sterker is. Desondanks is het erg trendy om deze gordijnen in huis te halen. Wanneer je namelijk een beperkt aantal zonlicht binnen wilt laten, zijn deze gordijnen de perfecte optie. Daarnaast zijn deze gordijnen beperkt met andere raambekleding extra sterk in het weren van zonlicht. 

Een goed contrast

Tot slot is er ook een andere trend op het gebied van raamdecoratie gaande; een sterk contrast. Eerder las je al dat contrast belangrijk was doordat donkere kleuren met dit doel in het achterhoofd werden gebruikt. Ook roljaloezieën maken gebruik van contrast. Je kunt met andere raambekleding namelijk een bepaalde kleur creëren met behulp van het zonlicht. Daardoor geef jij jouw woning qua licht een unieke sfeer. Deze raamdecoratie trend is er dan ook zeker een om in de gaten te houden.