Waar moet je op letten bij het kiezen van een kapsalon inrichting?

Je hebt jouw opleiding tot kapper succesvol afgerond of je wil een stap maken en jouw eigen kapsalon beginnen. Er komt een hoop kijken bij het starten met een eigen kapsalon en één van de belangrijkste zaken waar je jezelf mee bezig moet houden is de kapsalon inrichting. De inrichting van een kapsalon heeft enorm veel invloed op hoe succesvol jouw shop wordt. Daarom geven wij in onze blog handige tips en trucs over waar je op moet letten als je een inrichting uitzoekt.

Entree van de kapperszaak

Voor een luxueuze uitstraling wordt vaak voor donkere kleuren gekozen en dat kan ook prima, maar wissel deze wel af met lichtere kleuren en maak het niet te donker. Het is belangrijk dat mensen die langslopen naar binnen kunnen kijken en kunnen zien hoe netjes en mooi de kapperszaak is. Daarnaast is het belangrijk om vlakbij de entree een mooie balie te hebben staan. De balie is niet alleen de plek waar je met jouw klanten afrekent, maar ook zeker het visitekaartje voor potentiële klanten die even naar binnen glippen en om advies vragen of zelfs gelijk een afspraak willen maken.

Warme wachtruimte mag niet in een kapsalon inrichting ontbreken

De wachtruimte is minstens zo belangrijk als de entree en de inrichting zelf, want een mooie en vooral lichte wachtkamer zorgt ervoor dat je klanten zich comfortabel voelen en het helemaal niet erg vinden om eventjes te wachten. Het is belangrijk dat de wachtruimte vlakbij de entree staat en dat er genoeg lichtinval is. Let er ook goed op dat de inrichting van een wachtkamer overeenkomt met de kleuren en accenten in de kapsalon zelf. En als laatste is het van belang om voor een beetje entertainment en koffie en thee te zorgen. De bak vol met uit elkaar vallende magazines past niet meer bij een moderne kapsalon inrichting. Een Led scherm met televisie of andere leuke content wel. Daarnaast is het cruciaal om te investeren in een goede en luxueuze koffiezetter.

Producten verkopen

De meeste kapperszaken en barber shops verkopen ook producten voor het haar. Denk dan aan stylingproducten. In 9 van de 10 gevallen plaatst de eigenaar de toch wel duurdere producten in een kast aan de wand achter de balie, maar de verkoop zal dan ongetwijfeld tegenvallen. Het is veel beter om bij een kapsalon inrichting te kiezen voor een plek waar mensen die producten kunnen zien en aanraken. De kans is dan ook veel groter dat je ze verkoopt.

Kapsalon inrichting; de werkplek zelf!

En dan natuurlijk de werkplek zelf. Uiteraard heb je een goede kappersstoel nodig, maar bij je kapsalon inrichting horen ook andere zaken, zoals genoeg stopcontacten voor je gereedschappen en opbergkastjes of andere oplossingen om scharen, tondeuses, föhns en andere producten op te kunnen bergen. Laat je niet alleen leiden door hoe mooi de oplossingen zijn, maar denk ook goed na over hoe praktisch ze zijn. Daarnaast moet je goed nadenken over de ruimte die je per werkplek reserveert. Je moet immers genoeg ruimte hebben om het werk te kunnen doen en de klanten moeten zich ook comfortabel voelen.