Zo maak je de mooiste steigerbuis tafel

Wil je een mooie steigerbuis tafel maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is het goed om hier zo snel mogelijk onderzoek naar te doen. Deze tafel kan namelijk altijd een goede toevoeging zijn aan de rest van jouw interieur. Je moet hiervoor wel de juiste materialen aanschaffen. Ook is het belangrijk dat je naar een goed bedrijf gaat kijken voor jouw aankoop. Een van de bedrijven waar je terecht kunt, is Steigerbuisstunter. Maar hoe maak je dan een goede tafel? Onderstaande informatie helpt jou aan de juiste stappen voor het klussen. 

 

De steigerbuis tafel in detail ontwerpen 

Een steigerbuis tafel ontwerpen begint bij het uittekenen van jouw idee. Je kunt hiervoor inspiratie halen uit de verschillende ontwerpen die je op het internet vindt, maar kunt ook jouw creativiteit de vrije loop laten gaan. Hiervoor kun je rondkijken in jouw huidige interieur. Want welke meubelstukken zijn er al en welke uitstraling hebben deze? Door een eerste schets te maken en deze later uit te werken in een gedetailleerd ontwerp, zorg je dat je weet wat je wilt bereiken en kun je van hieruit verder kijken naar de materialen die ervoor nodig zijn. 

 

De maten voor de tafel bepalen 

Vanuit het ontwerp moet je ook de maten van jouw steigerbuis tafel bepalen. Hierbij gaat het onder andere om het tafelblad, maar ook om het onderstel dat je bij jouw tafel wilt hebben. Je kunt de verschillende lengtematen in jouw ontwerp erbij zetten, zodat je een document hebt om jouw bestelling mee te plaatsen. Houd ook de diameter van de buizen in het achterhoofd. Een grote diameter zorgt voor een robuuste uitstraling, wat wellicht mooier staat dan de dunnere buizen. Blijf ook hiermee dicht bij jouw wensen, zodat de tafel jouw interieur afmaakt. 

 

De materialen aanschaffen voor het klussen 

Als je alles voor jouw steigerbuis tafel op papier hebt staan, kun je kijken naar de steigerbuizen en de buiskoppelingen die nodig zijn. De steigerbuizen kunnen geheel voor jou op maat gemaakt worden, zodat je ze alleen nog maar met elkaar hoeft te combineren. Ook kun je de buiskoppelingen hierop aanpassen. Deze koppelingen zet je vast met een inbussleutel, waardoor de montage niet lastig is. Ook helpt het jou om eventueel nog aanpassingen te doen aan de constructie, zodat je jouw tafel altijd naar wens hebt en in gebruik kunt nemen bij jouw eethoek. 

 

Maak de aankoop direct

Je kunt jouw steigerbuis tafel zelf in elkaar zetten en een tafelblad aanschaffen die bij jouw wensen aansluit. Door alle opties zo goed mogelijk te bekijken en jouw eigen bouwtekening te volgen, weet je zeker dat de tafel eruit komt te zien zoals jij voor ogen had. Je kunt altijd naar de specificaties kijken die de steigerbuizen en buiskoppelingen hebben, zodat je zeker weet dat alles bij jou past. Als je hier hulp bij nodig hebt, staat er altijd een professional van Steigerbuisstunter bij jou klaar om adviezen te geven. Zo kun je de aankoop gerichter afronden.